Skip to main content

Dünyanın En uzun Adamı Kimdir?

Ülkemizde, Dünyanın En UzunAdamı olarak bilinen Sultan Kösen 2.51 m'lik boyuyla yaşayan en uzun insandır. Tüm zamanların en uzun insanı 2.72 m'lik boyuyla Robert Wadlow'dur.

Dünyanın En uzun Adamı Kimdir?

Guinness Rekorlar Kitabı'na göre dünyada yaşayan en uzun insan bir Türk. Evet, yanlış duymadınız, dünyanın en uzun insanı Türkiye'de yaşıyor. Kendisini televizyon programlarında görmüş olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Peki, Türkiye'de yaşayan dünyanın en uzun insanı kimdir? Kendisini biraz yakından tanıyalım.

Sultan Kösen kimdir?

Sultan Kösen; 10 Aralık 1980 doğumludur.
Doğum Yeri: Mardin
Boyu: 2 Metre 51 santimetredir.
Sultan Kösen sadece dünyanın en uzun insanı unvanına sahip değildir. Ayrıca kendisi dünyadaki en büyük el ve ayaklara sahip insandır. Ellerinin uzunluğu 27,5 cmayaklarının uzunluğu ise 36,5 cm'dir.
Sultan Kösen ‘in boyunun uzunluğu genetik değildir. Ailesinin ve akrabalarının boylarının uzunluğu normal rakamlarda seyretmektedir.
Sultan Kösen ‘in boyunun bu kadar uzun olmasının sebebi hipofiz bezindeki aşırı büyümeye neden olan hormondaki tümör yüzündendir. Bu nedenle kendisi kimi zaman yürümekte zorlandığı için koltuk değnekleri kullanmaktadır.
Boyunun uzunluğu eğitim hayatını yarıda kesmesine neden olmuştur. Kendisi bir süre çiftçilikle uğraşmıştır.
Üç erkek kardeşi ve bir de kız kardeşi vardır. Ailesi İle birlikte yaşamaktadır.
2013 yılında Merve Dibo ile dünya evine girmiştir.

Comments

Popular posts from this blog

HackME v8 Free Dowland

 

Coin Farm Crystal Generator 2023

 

İnternet sitemizi blogumuzu arama motorlarına nasıl ekleyebiliriz?

Bu makalede arama motorlarında işletmenizi görünür yapmanın yolları ve sitenizi arama motorlarına kaydetme konusuna değineceğiz. Şimdi  Google ,  Bing ,  Yahoo ,  Yandex  gibi arama motorlarına sitenizi nasıl ekleyebileceğinize değineceğim. Sitenizi Arama Motorlarına Ekleyin Arama motoru , üzerinde yapılan aramalarda sitenizde yer alan içeriklerin taranarak gösterebilmesi için arama motorunun öncelikle sitenizin varlığından haberdar olması gerekir. Buna yardımcı olacak en sağlam yollarından biri sitenizi arama motorlarına manuel eklemektir. Bu işlem zorunlu olmamakla birlikte arama motorlarının sitenizi tanımasını ve dizinlere eklemesini hızlandırıcı, emin bir yoldur. Sitenizi Google Arama Motoruna Ekleyin Google  arama motoruna site eklemek çok basit. Yapmanız gereken sadece aşağıdaki adrese girirek  “url ve yorumlar”  alanlarını doldurarak kaydet butonuna basmak. Burada dikkat etmeniz gereken husus siteniz  http ,  https ,  www  ve  www  olmadan açılıyorsa, her biri için ayrı ayrı si