Skip to main content

EPDK'nın Teşviği İşe Yaradı! Elektrikte Kayıp Kaçak Oranı Yüzde 11,8'e İndi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun kayıp ve kaçak oranlarını düşürmeleri için elektrik dağıtım şirketlerine uyguladığı teşvik sistemi, meyvelerini vermeye başladı. 2014'te yüzde 14,6 olan kayıp kaçak oranı 2018 sonunda yüzde 11,8'e indi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerinden edinilen bilgilere göre, 2013'te tamamlanan özelleştirme sonrası, elektrik dağıtım şirketlerine kayıp ve kaçak oranlarını düşürmeleri için EPDK tarafından uygulanan teşvik sistemi sonuçlarını verdi. Ülke genelinde kayıp kaçak oranı 2018 sonu itibarıyla yüzde 11,8'e düştü. Ülke genelinde gelecek 5 yıl içinde elektrikte kayıp kaçak oranının yüzde 10'un altına düşürülmesi hedefleniyor.
2014'TEN İTİBAREN DÜŞMEYE BAŞLADI
Özelleştirmeler sonrası yıllara sari olarak kayıp kaçakta istikrarlı bir düşüş grafiği yakalandı. Ülke genelinde kayıp kaçak oranı 2014'te yüzde 14,6'ya, 2015'te yüzde 14'e, 2016'da yüzde 13,4'e ve 2017'de yüzde 12,6'ya indi. Dağıtım şirketlerinin EPDK tarafından belirlenen hedef kayıp oranlarına ulaşabildiği ölçüde kazanç veya zarar edebildiği sistem sayesinde, elektrik dağıtım özelleştirmelerinin tamamlandığı 2013'te yüzde 15,9 seviyesinde olan kayıp kaçak oranı, 2018 sonu itibarıyla yüzde 11,8'e düştü.
EN DÜŞÜK KAYIP ORANI ULADAĞ EDAŞ'IN
Türkiye'de 21 bölgede hizmet veren şirketlerin 2018 yıl sonu performanslarına bakıldığında, yüzde 4,20 ile en düşük kayıp oranı BursaBalıkesirÇanakkale ve Yalova'da elektrik dağıtım faaliyeti gösteren Uludağ EDAŞ'ın oldu.
Bu şirketi yüzde 4,37 ile EdirneKırklareli ve Tekirdağ'ın elektrik dağıtımından sorumlu Trakya EDAŞ ve yüzde 5,08 ile SivasTokat ve Yozgat'ta elektrik dağıtımını sağlayan Çamlıbel EDAŞ izledi.
EN YÜKSEK KAYIP ORANI DİCLE EDAŞ'IN
En yüksek kayıp oranı sıralamasında yüzde 54,9 ile Dicle EDAŞ ilk sırada yer aldı. DiyarbakırŞanlıurfaMardinBatmanŞırnak ve Siirt'de faaliyet gösteren şirketin kayıp oranı, 2013'te yüzde 75,8 seviyesindeydi.
Dicle EDAŞ'ı yüzde 49,2 oranıyla VanMuşBitlis ve Hakkari'de hizmet veren Vangölü EDAŞ ve yüzde 23,6 ile ErzurumAğrıKarsErzincanIğdırArdahan ve Bayburt'ta hizmet veren Aras EDAŞ izledi.

Comments

Popular posts from this blog

HackME v8 Free Dowland

 

Coin Farm Crystal Generator 2023

 

İnternet sitemizi blogumuzu arama motorlarına nasıl ekleyebiliriz?

Bu makalede arama motorlarında işletmenizi görünür yapmanın yolları ve sitenizi arama motorlarına kaydetme konusuna değineceğiz. Şimdi  Google ,  Bing ,  Yahoo ,  Yandex  gibi arama motorlarına sitenizi nasıl ekleyebileceğinize değineceğim. Sitenizi Arama Motorlarına Ekleyin Arama motoru , üzerinde yapılan aramalarda sitenizde yer alan içeriklerin taranarak gösterebilmesi için arama motorunun öncelikle sitenizin varlığından haberdar olması gerekir. Buna yardımcı olacak en sağlam yollarından biri sitenizi arama motorlarına manuel eklemektir. Bu işlem zorunlu olmamakla birlikte arama motorlarının sitenizi tanımasını ve dizinlere eklemesini hızlandırıcı, emin bir yoldur. Sitenizi Google Arama Motoruna Ekleyin Google  arama motoruna site eklemek çok basit. Yapmanız gereken sadece aşağıdaki adrese girirek  “url ve yorumlar”  alanlarını doldurarak kaydet butonuna basmak. Burada dikkat etmeniz gereken husus siteniz  http ,  https ,  www  ve  www  olmadan açılıyorsa, her biri için ayrı ayrı si