Nalbur dükkanı açmak yüksek kar marjı ile sizin için doğru bir başlangıç olabilir. Ancak kısa sürede gelir elde etmek için nasıl başlayacağınızı bilmeniz gerekir. Bu makale size nalbur dükkanı açmakla ilgili ipuçları sunacak.
Nalbur dükkanları tüketicilere evlerinin inşaatında, bakımında ve yapımında kullanacakları aletleri ve yapı malzemelerini satar.
Örneğin otomotiv malzemeleri, inşaat malzemeleri, elektrik malzemeleri, el aletleri, elektrikli takımlar ve aksesuarlar, hırdavat, ev dekorasyonu ürünleri, ev eşyaları, bahçe aletleri, kereste, boya/boya malzemeleri, su tesisatı/ısıtma/soğutma ürünleri, spor eşyaları ve daha fazlası satabilirsiniz.
Kendi nalbur dükkanınızı açmayı düşünüyorsanız şu an doğru zaman. Neden mi? Bütün dünyada hızla yayılmaya başlayan “kendin yap” fenomeni bu tip dükkanlara olan talebi artırmaya başlamıştır.
Bu girişiminizde size yardımcı olmak amacıyla nalbur dükkanı sahibi olmakla ilgili bilmeniz gerekenleri sizin için aşağıda listeledik.
Nalbur dükkanı nasıl açılır?
Nalbur dükkanınız için agresif reklam kampanyası hazırlayın ve eğer yapabiliyorsanız düşük fiyat imajı oluşturmaya çalışın ve alışveriş kolaylığı vurgusu yapın.
Suya atlamadan önce boğulmamak için yüzme bilmeniz gerekir. Nalbur dükkanı açmak ve işletmek için yeterli deneyime sahip olup olmadığınızı kendinize sorun.
Daha önceden nalbur dükkanı olarak kullanılmış bir yeri almayı düşünüyorsanız bu dükkanın neden satıldığını öğrenin. Dükkanın satış hacmini öğrenmeye çalışın. Fiyatlar düşük mü yoksa yüksek mi? Ve bunun arkasında ki nedeni öğrenin. Ayrıca pazar fiyatını kontrol edin ki mülk sahibinin size karşı dürüst olup olmadığını anlayın. İyi bir anlaşma yapabilmek için pazarlık yapmayı unutmayın.
Nalbur dükkanı açmak için yer seçimi yaparken şu adımları göz önünde bulundurun: bulunduğunuz bölgenin gelişme olasılığı, müşteri tabanınızın yaşı ve geliri, bölgenizdeki rekabet ve bölgeye ulaşılabilirlik.
Bölgenizdeki rekabeti araştırın. Etrafınızdaki diğer oyuncuların güçlü ve zayıf yanlarını öğrenin. Rakiplerinizle nasıl rekabet edeceğinizi belirleyin.
Ortalama bir nalbur dükkanının büyüklüğünü 150-300 metrekare olması gerekir. Kullanım alanınızı tam kapasite kullanabilmek için raflar ve vitrinler koyun. Ne kadar fazla malzeme koyarsanız o kadar çok müşteriyle temas kurarsınız. Bu da satışlarınızın artacağı anlamına gelir.
İnsanların algısı sektöre büyük oyuncuların hakim olduğu yönündedir. Ama bu sadece bir algıdır. Her ne kadar satış zincirleri bu sektör için önemli olsalar da bu bütün perakende dağıtım kanalını kontrol ettikleri anlamına gelmez. Daha büyük pazar payına sahip olabilirler fakat küçük ve orta ölçekli nalbur dükkanları da kendi paylarına düşen kısımları alırlar. Aslında çalışmalar gösteriyor ki bağımsız nalbur dükkanları büyük zincirlerle başarılı bir şekilde yarışabiliyor. Bazı durumlarda tüketiciler bağımsız nalbur dükkanlarını kişisel yaklaşımları sebebiyle daha iyi görürüler.
Stoklarınızı üç kaynaktan sağlayabilirsiniz. Birincisi tam hizmet veren nalbur toptancıları, ikincisi imalatçılar ve üçüncüsü ikincil veya özel distribütörler. Bağımsız nalbur dükkanlarının büyük çoğunluğu genellikle toptancılar aracılığıyla malzemelerini satın alırlar. Toptancılarla çalıştığınız zaman bonus olarak pazarlama ve reklama desteği de alırsınız.
Hedef pazarınız bölge halkı olmalıdır. Aynı şekilde ürün envanteriniz de onların tercihlerine ve ihtiyaçlarına uygun olmalıdır. Tatmin edici müşteri ilişkileri sağlamak için iyi personel hizmetleri sunmalısınız. İşe aldığınız ve eğittiğiniz personelin ev dekorasyonu ve inşaatı konularından anlaması gerekir.
Nalbur dükkanı açmak için gerekli belgeler
1-Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah senedi
2-2 adet fotoğraf
3-Tapu fotokopisi.
4-Yapı kullanma izni kağıdı.
5-Kiralıksa kira mukavelesi aslı veya noter tasdikli sureti.
6-Vergi levhası fotokopisi.
7-İlgili Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi. (Alanya)
8-Sigorta veya bağ kur belgesi ,yada emeklilik cüzdanı fotokopisi.
9-İşyerinde su abonesi kartlı sayaç takılacak
10-Aynı adrese daha önce verilmiş ççma ruhsatı varsa belediyeye geri iade edilecek.
11-İtfaiyeden yangın önlemi alınmıştır raporu gelecek.
12-Emniyete kimlik bildiriminde bulunduğuna dair kimlik bildirimi belgesi fotokopisi.
13-İmza sirküleri,Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi (Şirket olması halinde )
14-C.Savcılığından yeni tarihli sabıka kaydı
Not: Bu belgeler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve belediyeden belediyeye farklılık gösterebilmektedir. Kesin belgeler için lüften ilgili belediyeye başvurunuz.
Comments
Post a Comment