Skip to main content

İhtiman Muharebesi

1355 yılında Bulgar İmparatorluğu ve  Osmanlı Beyliği arasındaki muharebedir. Osmanlı zaferiyle sonuçlanmıştır. Muharebenin gerçekleştiği yer tam olarak bilinmemekle birlikte Osmanlı güçlerinin  Sofya'ya ilerlerken iki ordunun Sofya'ya yakın bir yerde karşılaştığı söylenir.
Savaş Öncesi
Osmanlılar Balkanlar'daki ilk kalesini 1352 yılında ele geçirmişti ve  Osmanlı Beyliğinin topraklarını Avrupa'da genişletmek istiyordu. Osmanlılar 1354 yılında Filibe Eski Zağrayı  fethederek Sofya'ya doğru ilerlemeye başladı.
Muharebe
Bulgar İmparatorluğu'nun oğlu Michael Asen bir savunma kuvveti hazırladı. Muharebede iki taraf da ağır kayıp verirken Osmanlılar savaşı kazansa da güçleri azaldığı için Sofya'ya doğru hareketleri sona erdi.
Sonuçları
  • Bu savaş Bulgarların Osmanlılarla bir meydan muharebesine hazır olmadıklarını göstermiştir.
  • Osmanlıların Sofya'yı fethini 1382 yılına ertelemiştir.

Comments

Popular posts from this blog

HackME v8 Free Dowland

 

Coin Farm Crystal Generator 2023

 

İnternet sitemizi blogumuzu arama motorlarına nasıl ekleyebiliriz?

Bu makalede arama motorlarında işletmenizi görünür yapmanın yolları ve sitenizi arama motorlarına kaydetme konusuna değineceğiz. Şimdi  Google ,  Bing ,  Yahoo ,  Yandex  gibi arama motorlarına sitenizi nasıl ekleyebileceğinize değineceğim. Sitenizi Arama Motorlarına Ekleyin Arama motoru , üzerinde yapılan aramalarda sitenizde yer alan içeriklerin taranarak gösterebilmesi için arama motorunun öncelikle sitenizin varlığından haberdar olması gerekir. Buna yardımcı olacak en sağlam yollarından biri sitenizi arama motorlarına manuel eklemektir. Bu işlem zorunlu olmamakla birlikte arama motorlarının sitenizi tanımasını ve dizinlere eklemesini hızlandırıcı, emin bir yoldur. Sitenizi Google Arama Motoruna Ekleyin Google  arama motoruna site eklemek çok basit. Yapmanız gereken sadece aşağıdaki adrese girirek  “url ve yorumlar”  alanlarını doldurarak kaydet butonuna basmak. Burada dikkat etmeniz gereken husus siteniz  http ,  https ,  www  ve  www  olmadan açılıyorsa, her biri için ayrı ayrı si